Permanente Vertegenwoordiging van België bij de OVSE

Welkom bij de Permanente Vertegen-woordiging van België bij de OVSE in Wenen

 

 

Wenen

Onze Permanente Vertegenwoordiging is verhuisd naar een nieuw adres in Wenen: Schönburgstraße 10, AT- 1040 WENEN

Geachte bezoeker,

Ik heet u van harte welkom op de website van de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in Wenen.

Hierbij vindt u een kort overzicht van deze website:

 • De rubriek België geeft algemene informatie over België, het netwerk van de Belgische Ambassades in de wereld, de internationale organisaties waarvan België lid is en de buitenlandse Ambassades geaccrediteerd bij onze autoriteiten. 
   
 • De rubriek Thema’s groepeert de 3 grote dimensies waarrond de OVSE werkt (Politiek-militair, Economisch en Milieu en Mensenrechten) met een korte beschrijving van de activiteiten van de OVSE. 
   
 • De rubriek Wie is wie stelt onze ploeg voor en geeft ook telkens de taakomschrijving. 
   
 • De rubriek Nieuws bevat: 
  • Updates van de activiteiten van de OVSE;
  • Officiële verklaringen van de Minister van Buitenlandse Zaken;
  • Relevante standpunten van de Europese Unie over internationale vragen, in het bijzonder over de OVSE.

Ik hoop alvast dat u op deze website de gezochte informatie vindt of dat u naar de juiste websites doorverwezen wordt. U kunt ook steeds de Permanente Vertegenwoordiging contacteren voor meer concrete vragen.

Informatie voor onze Ambassade en Permanente Vertegenwoordiging van België bij andere Internationale Organisaties in Wenen vindt u op deze pagina

Paul Huynen, 
Ambassadeur,
Permanent Vertegenwoordiger

 

Nieuws

24 jan

Vicepremier en minister voor ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt vandaag op het Wereld Economisch Forum in Davos bekend dat België zich aansluit bij het Global Humanitarian Lab (GHL). Het Global Humanitarian Lab streeft ernaar om innovatieve oplossingen op humanitair vlak te bevorderen, om zo meer levens te redden.

23 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Europese Unie dit jaar het wisselende voorzitterschap van het Kimberley Proces (KP) zal waarnemen. Het KP is het centrale platform in de strijd tegen de handel in conflictdiamanten.

23 jan

10th Annual Conference on European Space Policy: toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

23 jan

Toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ter gelegenheid van de start van het Belgische voorzitterschap van de Benelux.